Plazhe

Njoftim per station plazhi

Njoftim per stacione plazhi 2

April 4, 2019

Read More

Gjiri i Grammës

Ne veri te Palasës, në kepin me të njëjtin emër dhe ne gjirin e vogel, ne shkëmbinjt e bregut, gjenden më shumë se 1500 epigrame ne gjuhën Greke. Emri Grammata është i lidhur në mënyre të qartë me shkronjat dhe simbolet e gdhëndura dhe që në greqisht justifikon emrin “Γράμματα” të gjirit. Studimi i mbishkrimeve …

December 1, 2016

Read More

Himara

Është një ndërthurje peizazhesh nga më interesantet. Rruga që çon në qytezë është tërësisht malore. Një pjesë e mirë e saj nuk ka asnjë kontakt me detin dhe sa afrohesh në Himarë rishfaqet sërish pamja e blusë së Jonit. Prezantimi i parë është me Himarën e vjetër dhe pas ashpërsisë së relievit, ku nuk mungojnë …

November 29, 2016

Read More

Lukova

Nga Buneci përmes parajsës së taracave mbërrijmë në Komunën e Lukovës. Banesat e kësaj komune lidhen me rrugë me plazhet e bukura dhe intime si dhe shpellat. Rrugët karakteristike të çojnë në oborret plot pjerrgulla e lule të banesave të larta të fshatit. Në qendër të fshatit mund të vizitoni kishën e Shën Thanasit.

November 29, 2016

Read More

Borsh

Rreth 2 km larg fshatit Qeparo, takojmë fshatin Borsh që në lashtësi quhej Meandria, një sipërfaqe e gjelbër, plazh e det pa fund, qiell i kaltër. Ky fshat është i vendosur në një gropë të ngushtë sipër buzës së detit, ku derdhet përroi i Borshit (Buronja e Malit). Ne këtë fshat në majë të shkëmbit …

November 29, 2016

Read More

Shpella e Piratëve

Gjendet në kodrinën ku është vendosur Manastiri i Shën Todrit, në fshatin e Dhërmiut. Eshtë një shpellë karstike. Emrin e ka marrë sepse në të, kohë më parë strehoheshin piratët e detit me anijet e tyre. Kur deti është i qetë ajo mund të vizitohet me lehtësi, duke ofruar një pamje të mrekullueshme për vizitorin.

November 29, 2016

Read More

Palasa

Fshati Palasë është i vendosur në faqen e Malit të Çikës dhe njëkohësisht fshati i parë i bregut, pasi kalon Qafën e Llogarasë. Në qendër të tij gjendet rrapi shekullor. Ky fshat dallohet për rrugët e ngushta me kalldrëm, që të çojnë në shtëpitë e bardha me oborre plot me pjerrgulla e vazo me karafila. …

November 29, 2016

Read More

Dhërmi

Plazhi i Dhërmiut është ndër më të frekuentuarit. Rruga nacionale e ndan fshatin nga plazhi. Fshati ndodhet në shpat të malit, në terren të thyer dhe duke qenë ndër fshatrat më të vjetër të zonës ka ndërtime karakteristike, ku dallohet dhe ai i stilit kullë. Interes për vizitorët që pëlqejnë ndërtimet e vjetra është kisha …

November 29, 2016

Read More

Vuno

Karakteristikë në Vuno janë shtëpitë e ngjeshura me njëra-tjetrën, shtëpitë në faqen e malit janë të gurta. Rrugë me kalldrëm dhe terren tepër i thyer është ajo që bie në sy. Zbritja në det prezanton me plazhin e Gjipesë, një ndër plazhet më të bukur, me rërë e ujë të pastër dhe një bregdet në …

November 29, 2016

Read More

Pilur

Nga Kudhësi rruga malore na con në ballkonin e bregdetit , në Pilur, fshatin e kengës. Pamja drejt detit është mjaft tërheqëse , lagjia Kala e Himares, brigjet e gjelbër, manastiri I Athalit, qyteti dhe liman piktoresk I Spilesë. Shtëpitë piluriote janë të kthyera drejt asaj pamjeje. Në majën e kodrës përmbi fshat, një pyll …

November 29, 2016

Read More