Pilur

Nga Kudhësi rruga malore na con në ballkonin e bregdetit , në Pilur, fshatin e kengës. Pamja drejt detit është mjaft tërheqëse , lagjia Kala e Himares, brigjet e gjelbër, manastiri I Athalit, qyteti dhe liman piktoresk I Spilesë. Shtëpitë piluriote janë të kthyera drejt asaj pamjeje. Në majën e kodrës përmbi fshat, një pyll (oaz) me valanidhe, ku eshte ndërtuar kasha e Shën Kollit, e shton bukurinë e Pilurit…

Shiko në hartë.