Si te mbërrini, distancat, linjat

November 25, 2016

 • Linjat Ajrore

 • Korfuz * (Nga Aeroporti i Korfuzit 2 orë me traget apo 1 orë me delfin).
 • Janinë* (Nga Aeroporti i Janinës me autobus në Kakavi dhe pastaj Kakavi – Himarë me taksi with taxi or bus 150 km).
 • Tiranë *(Nga Aeroporti i Rinasit me autobus ne Himarë, 215 km). Gjithashtu ofrohet shërbim taksi nga Rinasi për të gjitha destinacionet.

Linjat ajrore që shërbejnë vendin nga e gjithë bota janë:

ALBANIAN AIRLINES, SWISSAIR, ALITALIA, AUSTRIAN AIRLINES, OLYMPIC AIRWAYS, TURKISH AIRLINES, ADRIA AIRWAYS, MALEV, ADA AIR, HEMUS AIR

 • Me Automobil

 • Nga Athina vazhdojmë në autostradën (Janinë -Kakavi – Sarandë – Himarë) me gjatësi të përgjithshme 550km
 • Nga Janina vazhdojmë në autostradën Janinë – Kakavi dhe Kakavi -Himarë me gjatësi të përgjithshme 150 km
 • Nga Tirane vazhdojme ne autostraden (Tirane – Vlore – Himare – Kakavi) me gjatesi te pergjithshme 215 km.

Ekzistojnë 11 kalime kufitare nga shtetet fqinje në Shqipëri:

 • Nga MALI I ZI: Hani i Hotit (Shkodra) Ulqini
 • Nga KOSOVA: Qafë Prush (Tropoja), Qafë Morinë (Kukës)
 • Nga FYROM: Bllata (Peshkopi), Qafë Thanë (Pogradec), Tushemisht (Pogradec)
 • Nga GREQIA: Kapshticë (Korçë), Kakavia (Gjirokastër) Mavromati (Sajiadha)

 

~ Aeroporti i Tiranes
www.tirana-airport.com
+355 42381800

~ Aeroporti i Korfuzit
www.corfu-airport.com
+ 30 2661038694

~ Aeroporti i Janines
www.hcaa-eleng.com

~ Ruci Tours
www.rucitours.com

~ Finikas Lines
www.finikas.lines.com

~ Discover Himara Travel Agency
+355 696674830

 

Vuno 8
Vlora 73
Tirana 275
Shen Vasil 39
Sarande 54
Qeparo 13
Palermo 7
Piqemi 25
Palasa 20
Nivica 41
Lukova 32
Llogara 36
Kakavia 94
Himara 3
Ilias 12
Dhermi 17
Borsh 17
Athine 587

Last modified: October 29, 2018