Çfarë të vizitojmë

Zona e Himarës një kartolinë e denjë, për prezantimin e vendit tonë në arenën ndërkombëtare ofron një potencial madhor për turizmin. E banuar që prej lashtësisë, krahina është një zonë e mbushur me kulturë, tradita dhe atdhetarizëm, ku banorët vendas i kanë trashëguar dhe në brezat e sotëm në mënyrën më dinjitoze. S’mund të kalohet pa u vënë re arkitektura e larmishme në çdo fshat së bashku me monumentet kulturore të cilat janë tregues i intelektit, që banorët kanë pasur ndër dekada.
Plazhe të mrekullueshëm, ujra të kristalta, gjire të shumta dhe vijë bregdetare e larmishme do të jetë ajo çfarë çdo pushues do të gjejë në Himarë. Gjithashtu në Himarë e gjejnë veten edhe të gjithë dashamirësit e aventurës dhe turizmit malor. Relievi i pikturuar aq bukur ndërthuret mes malesh, luginash, kanione dhe lumenj që rrjedhin nga zemra e malësive.
Më poshtë do të gjeni një listë me disa prej atraksioneve turistike më kryesore:


Kuçi

Palasa

Plazhi i Llamanit

Porto Palermo

Qeparo

Pilur

Vuno

Dhërmi

Shpella e pirateve

Borshi

Lukova

Himara

Gjiri i Gramës


Lista e monumenteve

Kalaja e Himarës

Shën Maria Kasopitra

Qëndrimi Spyromilios

AGIOI PANTES (Të gjithë Shenjtorët)

Manastiri i Athalocës

Manastiri i Shën Theodhori

Manastiri i Panaisë

Kështjella e Panormit (Palermos)

Qiparoi i Vjetër ( i Sipërm)

Manastiri i Shën Dhimitrit (MANASTIRI AGIOU DIMITRIOU)

“Kështjella e Sopotit” (Borsh)

Shpella e Piratëve

Kisha e Episkopisë

Kisha e Kryeëngjëllit Mihail (Mëhillit)

Shpella e Spilesë

Ura e Kolmidharit

Kisha e Shën Spiridhonit (Vuno fshat)

Manastiri i Stavridhit – Burim Jetëdhënës (Ilias)

“Kanioni i Gjipese” (Ilias)

Kalaja e Iliasit

“Shpella e Pëllumbave” (Ilias)

“Ura e Gjipesë” (Ilias)

“Kalaja e Karosit” (Qeparo)

Kulla e Ali Pashës, Në Qeparo

“Kisha e Shën Nikollës” (Kisha e Vasiliqisë)

“Kalaja e Badhrës” (Borsh)

Lisat e Pilurit

Varret e Jelimeve në Vumblo

Guri në qiell

Ujësjellësi i Vranishtit

Tuneli i Porto Palermo