Kisha e Kryeëngjëllit Mihail (Mëhillit)

Eshtë një nga kishat më të vjetra të Kalasë dhe është vendosur në pjesën veriore të kështjellës , në një nga dy lagjet e Himarës, Litzinadhes . Lagje tjetër është Tsaknates . Kryeengjelli Mihail , apo Mihaili është një nga kishat më të vjetra brënda mureve , e vendosur në veri të kalasë. Kisha është e ndërtuar në periudhën 1205-1215 për nder te Princit te parë dhe themeluesit të Despotatit te Epirit Mihail Komnenit.

Shiko në hartë.