Manastiri i Shën Dhimitrit (MANASTIRI AGIOU DIMITRIOU)

Në fshatin e poshtem te Qeparoit ndodhet manastiri i Shen Dhimitrit, i bardhe dhe i rindertuar si dhe kisha me te njejtin emer. Është ndërtuar brënda një ansambli, ku ndodhet ndërtesa e shkollës dhe e personelit të kishës. Manastiri është ndërtuar në formën më të plotë rreth viteve 1730. Ikonostasi prej druri, me figura ëngjëjsh dhe gjethe akanthi i kishës përbëjnë një pasuri kulturore të fshatit dhe pjeserisht është grabitur prej vizitorëve trafikantëve ilegale po edhe “ruajtësve të monumenteve kulturore”.

Shiko në hartë.