Shpella e Piratëve

Është një shpellë karstike natyrore e bëre e famshme nga libri i Petro Markos dhe më pas nga filmi me të njëjtin titull.Gjendet në kodrinën ku është Manastiri i Shën Theodhorit. Vendosur në shkëmbej thikë, në një det shumë të thellë që merr “ngjyrën e verës”, shpella ruan vlera të rëndësishme turistike, që të sjellin në kohërat e Mesjetes. Sipas legjendës, shpella dikur ishte strehë e piratëve dhe anijeve.Mund të arrihet vetem nga deti.

Shiko në hartë.